ŠTO JE All-on-4® - PROTOKOL?


All-on-4® (u prijevodu “sve-na-4”) je revolucionarni koncept kojim je postalo moguće nadomjestiti sve zube u jednom danu.

Za razliku od konvencionalnih pristupa koji obično zahtijevaju najmanje 6 i više implantata, All-on-4® koristi samo 4 implantata. Nakon ugradnje implantata, unutar 24 sata, učvršćuje se privremeni fiksni most. Završni fiksni most pacijent dobiva nakon 3 - 4 mjeseca od operacije.


All-on-4® protokol omogućio je da svatko može imati lijepe i nove zube u jednom posjetu.


To je koncept koji Vam omogućuje da izbjegnete sve loše strane mobilnih proteza ili probleme zbog nedostatka većine zuba. Izvrsno je rješenje za pacijente koji zbog manjka kosti nisu kandidati za uobičajenu implantološku terapiju. Ovom metodom moguće je poboljšati cijeli izgled donje trećine lica , vratiti potporu usnama i obrazima, te omogućiti normalnu funkciju žvakanja.

All-on-4® postupak

PREDNOSTI METODE All-on-4®


  •  Fiksni zubi unutar 24 sata!
  •  Niža cijena - koristimo manji broj implantata!
  •  Nije potrebna nadogradnja kosti ili podizanje dna sinusa!
  •  Kratko vrijeme oporavka!
  •  Jednostavna higijena i održavanje!
  •  Vraćaju prirodan izgled lica i izgubljenu funkciju žvakanja!
  •  Dugotrajno rješenje!
  •  Poboljšanje kvalitete života!
  •  Završni most na vijak – nema cementiranja i može se lako reparirati u slučaju oštećenja!

All-on-4® protokol: korak po korak


Jedno od najčešćih pitanja koje se postavlja je:
kako izgleda sam proces dobivanja All-on-4® “zuba”?


Korak #1 - Prvi pregled, CT snimanje i konzultacije


Ugradnja implantata

Prvi korak na vašem putu do potpune oralne rehabilitacije uključuje razgovor i konzultacije.

Tijekom prvog posjeta ZDC-u, napraviti ćemo Vam klinički pregled usta i snimiti 3D CT čeljusti i dogovoriti sve moguće alternative liječenja. Ako utvrdimo da ste kandidat za postupak All-on-4® (većina pacijenata je) , uzeti ćemo otiske Vaše gornje i donje čeljusti. To će omogućiti našim laboratorijskim tehničarima da odmah krenu u izradu Vašeg privremenog mosta koji ćemo postaviti na dan zahvata. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, sve ćemo razjasniti tijekom prve, početne konzultacije.

Korak #2 - Dan za ‘All-on-4’


1. Priprema

Naše ljubazno osoblje će Vas dočekati i udobno smjestiti. Dati će Vam unaprijed sve operativne upute i lijekove koji mogu zatrebati. Vaši prijatelji i obitelj su više nego dobrodošli kao pratnja ako želite podršku. Ako imate bilo kakvih pitanja ili osjećate nervozu, ne ustručavajte se razgovarati s nama. Vaša udobnost je naš prioritet!

____

2. Kirurška faza

Nakon što ste adekvatno anestezirani, tako da ne osjetite bol ili nelagodu tijekom liječenja, doktor će početi pripreme usta za ugradnju dentalnih implantata.

To uključuje uklanjanje / vađenje svih preostalih, loših zuba ukoliko postoje. Nakon toga može se započeti postavljanje dentalnih implantata.

Najprije se postavljaju stražnja 2 implantata položena pod kutem od 45°. Angulacija osigurava bolje sidrenje implantata u čeljusti, dok u isto vrijeme izbjegava oštećenje vitalnih struktura kao što je živac u donjoj i sinus u gornjoj čeljusti. Sljedeća dva implantata postavljaju se u prednjem dijelu čeljusti gdje postoji nešto veći volumen koštanog tkiva. Nakon postavljanja implantata završena je prva kirurška faza i uzimaju se otisci.

____

3. Protetska All-on-4® faza

Nakon što se odmorite od operacije, naši protetičari završiti će izradu privremenog fiksnog mosta. Slijedi provjera zagriza, dosjeda i estetike mosta. Kada sve uskladimo i Vi budete zadovoljni funkcijom i osjećajem mosta, možete pred ogledalo diviti se svom novom osmijehu! A zatim, vrijeme je za Vaš odlazak kući!

____

Ugradnja implantata

Korak #3 - Postoperativna njega


Naše osoblje pružiti će Vam detaljne upute o tome kako se brinuti za svoje nove zube u idućim danima i tjednima.

To uključuje pravilnu rutinu oralne higijene, dijetu sa mekšom hranom i stvari / navike koje treba izbjegavati, uključujući pušenje, prekomjerno konzumiranje alkohola, sportske kontakte i teške vježbe. To može ozbiljno ugroziti sposobnost dentalnih implantata da se vežu s kosti u čeljusti.

Također, po potrebi dati ćemo Vam lijekove protiv bolova, antibiotike i protuupalne lijekove.

Redovite kontrole

Prvi pregled nakon operacije, ako je moguće, obavlja se nakon 7-10 dana. Tada ćete dobit raspored periodičnih pregleda kako bismo mogli pratiti cjeljenje i ako se pojavi bilo koji problem, pravodobno pružiti liječenje.

Nakon što implantati budu potpuno integrirani s čeljusti, obično 3-6 mjeseci, dobit ćete konačni zubni most, izrađen od trajnih i visoko estetskih materijala. Nakon što uspješno završimo All on 4 protokol, sve što trebate učiniti je brinuti se o svojim novim zubima i 1 do 2 puta godišnje obavezno obaviti profesionalno čišćenje i pregled!


Ugovorite svoj BESPLATAN pregled već danas (ortopan GRATIS)!

Ukoliko posjedujete rendgenske snimke zubi, digitalne fotografije ili planove terapije, priložite ih u privitak ove poruke kako bi ZDC tim doktora lakše pristupio izradi individualnog plana terapije.
logo

Matije Gupca 33
23000 Zadar, Hrvatska
t. (+385) 98 22 69 18
e. info@zdc.hr


caller_icon